Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsGGD Hart voor Brabant gaat door met vaccineren in Tilburgse wijken

GGD Hart voor Brabant gaat door met vaccineren in Tilburgse wijken

De GGD Hart voor Brabant heeft het vaccineren in de wijken verlengd. Vanaf maandag 11 oktober kunnen buurtbewoners in diverse wijkcentra in Tilburg Noord, West en Zuid terecht. Buurtbewoners vanaf 12 jaar kunnen op vrije inloop informatie krijgen over vaccineren, en ook direct gevaccineerd worden door de GGD.

Dichtbij huis en zonder afspraak

GGD Hart voor Brabant richt zich op wijken waar inwoners op dat moment minder gebruik maken van de uitnodiging voor een COVID-19 vaccinatie. Buurtbewoners worden dichtbij huis gevaccineerd en zonder afspraak. Er kan gekozen worden tussen een vaccinatie met het Pfizer of het Janssen-vaccin. Bij de keuze voor Pfizer volgt een tweede prik. Deze kan enkele weken later op dezelfde locatie gezet worden.

Vragen over vaccineren

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er op iedere locatie een arts of een voorlichter aanwezig. Met deze medewerkers kan in gesprek worden gegaan over vaccineren. GGD Hart voor Brabant wil ervoor zorgen dat iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Er over nadenken kan natuurlijk ook. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Begeleiding bij prikangst

Voor inwoners met angst voor de prik neemt GGD Hart voor Brabant extra de tijd. De prikkers en de arts op de pop-up locatie in de wijkcentra zijn hier mee bekend en stellen de mensen met prikangst graag op hun gemak.

Waar en wanneer

Vanaf maandag 11 oktober vaccineren we wekelijks om en om in buurthuis MFA Het Kruispunt aan de Sinopelstraat 1 en in Wijkcentrum Spijkerbeemden aan de Don Sartostraat 4. Vanaf dinsdag 12 oktober prikken we iedere dinsdag zonder afspraak in Wijkcentrum Symfonie aan de Eilenbergstraat 250 in Tilburg. Op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak vinden inwoners een volledig overzicht van alle locaties en data waar zij zonder afspraak terecht kunnen voor een coronaprik. Let op: de openingstijden verschillen per locatie.