Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaCorona-vaccinatiepunt in het Maasziekenhuis Pantein opent maandag 6 december

Corona-vaccinatiepunt in het Maasziekenhuis Pantein opent maandag 6 december

Patiënten, bezoekers en omwonenden kunnen vanaf maandag 6 december iedere maandag en donderdag op afspraak een coronaprik halen bij Maasziekenhuis Pantein. Het vaccinatiepunt is een nauwe samenwerking tussen GGD Hart voor Brabant en zorgorganisatie Pantein.

Dichtbij huis vaccineren

Eerder opende GGD Hart voor Brabant al corona-vaccinatiepunten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en Bernhoven in Uden. Beiden worden goed bezocht. Om ook inwoners uit dit deel van het werkgebied van GGD Hart van Brabant de mogelijkheid te geven om zich dichtbij huis te laten vaccineren, opent De GGD deze extra locatie. Ook in Beugen wordt alleen op afspraak gevaccineerd. Dat geldt zowel voor mensen die komen voor een eerste of tweede prik en mensen met een ernstige afweerstoornis die komen voor hun derde prik. Ook voor de boostervaccinatie kunnen inwoners terecht in Maasziekenhuis Pantein. (NB: voor de maand december zijn alle afspraken voor de boosterprik in het corona-vaccinatiepunt in het Maasziekenhuis al volgeboekt. Op de maandagen kun je nog wel terecht voor een 1e, 2e of 3e prik voor mensen met een ernstige afweerstoornis).

Goede zorg bieden belangrijk

Maasziekenhuis Pantein vindt het belangrijk om goede zorg te bieden aan patiënten en bewoners in de regio. “Daarom bieden wij GGD Hart voor Brabant graag de ruimte bij ons ziekenhuis voor een extra corona-vaccinatiepunt. Wij hopen dat veel mensen hier gebruik van maken. Hoe meer mensen zich laten vaccineren des te minder kans op besmettingen met ernstig verloop. Daardoor kan ons ziekenhuis zo goed mogelijk de noodzakelijke zorg blijven bieden aan mensen die het nodig hebben.” Op de dagen dat er niet geprikt wordt door de GGD, gebruikt Pantein het vaccinatiepunt voor de boostervaccinatie van eigen zorgpersoneel. Dankzij deze boosterprik kunnen de zorgmedewerkers goed beschermd hun werk blijven doen.

Vanaf maandag 6 december op afspraak geopend

Het vaccinatiepunt wordt gevestigd in Pantein Plaza, het gebouw direct naast het Maasziekenhuis. Deze locatie is vanaf maandag 6 december twee dagen per week geopend. Op de maandagen kan iedereen vanaf 12 jaar op afspraak terecht voor de eerste, tweede of derde prik (immuun gecompromitteerde). De donderdagen reserveren we voor inwoners die op afspraak hun boostervaccinatie komen halen. NB: voor de maand december zijn alle afspraken voor de boosterprik in het corona-vaccinatiepunt in het Maasziekenhuis al volgeboekt. Op de maandagen kun je nog wel terecht voor een 1e, 2e of 3e prik voor mensen met een ernstige afweerstoornis.

Online of telefonisch afspraak maken

Een afspraak kan online met DigiD gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via 0800 – 7070. Mensen die voor een derde prik komen, kunnen telefonisch een afspraak maken via het nummer dat in hun uitnodigingsbrief staat vermeld.