Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaBoostervaccinatie voor 60+

Boostervaccinatie voor 60+

Het aantal covid-19 infecties in Nederland loopt op. Om de beschermingsgraad tegen het virus te verhogen, beginnen de GGD’en vanaf 19 november met het prikken van boostervaccinaties: een extra vaccinatie voor 60-plussers. Ook bewoners van zorginstellingen en zorgmedewerkers krijgen binnenkort zo’n boostervaccinatie aangeboden. Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad op om de meest kwetsbare mensen in de samenleving nog beter te beschermen.

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen covid-19 te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Mensen ouder dan 60 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na de eerste vaccinatie(s) een minder hoge bescherming bereiken tegen corona.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over de Boostervaccinatie. Je leest hier wie er een uitnodiging ontvangt en hoe je een afspraak maakt.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...

Samen goed op weg om ‘gezond gewoon te maken’: terugblik 2023 en ambities voor 2025

Publicaties
De jaarstukken 2023 (jaarverslag en jaarrekening 2023) én de begroting voor 2025 zijn gepubliceerd. Een terugbl...