Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaBoosterprik met Janssen mogelijk

Boosterprik met Janssen mogelijk

Mensen die vanwege medische redenen geen booster met een mRNA-vaccin mogen of geen booster met mRNA-vaccin willen, kunnen nu een afspraak maken voor een boostervaccinatie met het Janssen-vaccin.

De GGD heeft in Nederland in totaal 646.000 mensen met Janssen gevaccineerd. Een klein deel van deze groep mag of wil geen mRNA-vaccin krijgen. Dankzij het advies van de Gezondheidsraad en het daaropvolgende kabinetsbesluit, is een booster met Janssen nu alsnog mogelijk.

Afspraak maken

Sinds 23 maart is het mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer 0800-1295 is hiervoor iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De vaccinatie is op een beperkt aantal locaties te verkrijgen. In de regio van Hart voor Brabant is het Janssen vaccin niet beschikbaar. De dichtstbijzijnde locatie waar het vaccin geprikt wordt is Dordrecht, Laan van Europa 500.

Vragen of twijfels?

De callcentermedewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kun je vooraf bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...