Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsWebinar Mama, papa: waar komen baby’s vandaan?

Mama, papa: waar komen baby's vandaan?

Als ouder ben jij belangrijk. Seksuele opvoeding is je kind begeleiden bij de seksuele ontwikkeling. Je helpt je kind bijvoorbeeld bij het ontdekken van het lichaam, van gevoelens, wat ze wel en niet willen en bij het sluiten van vriendschappen. Door met je kind over seksualiteit te praten laat je zien dat het een onderwerp is waarover gesproken mag worden.

Webinar seksuele en relationele ontwikkeling voor kinderen tot 12 jaar

Samen met Rutgers (kenniscentrum seksualiteit en seksuele gezondheid) organiseert de GGD Hart voor Brabant een webinar over seksuele en relationele ontwikkeling bij kinderen tot 12 jaar.  Bij seksuele ontwikkeling gaat het over meer dan seksualiteit. Het gaat ook over liefde en vriendschap, ontdekken of je een jongen of een meisje bent, aangeven wat je wel en niet wilt en lekker in je vel zitten.

Tijdens het webinar worden allerlei aspecten van de seksuele en relationele ontwikkeling en opvoeding besproken. Je krijgt informatie en handvatten om je kind hierin te begeleiden. We geven Elsbeth Reitzema van Kenniscentrum Rutgers het woord én gaan in gesprek met een ouder.

Webinar bekijken

Deel cursus