Overslaan en naar de inhoud gaan
Cursussen en webinarsHoe overleeft mijn kind de puberteit? En ik?

Hoe overleeft mijn kind de puberteit? en ik?

In deze gratis webinarserie, georganiseerd door de GGD Hart voor Brabant, Novadic-Kentron, Halt, CJG Maasland en jongerenwerk ONS welzijn, nemen we jullie mee in de wereld van pubers. Per webinar komen er verschillende thema's aan bod, waarin er zowel informatie als praktische tips worden gegeven.

 

Webinar 1. Het puberbrein onder invloed – 25 oktober
Presentatie door Evelien Specken (GGD Hart voor Brabant)
Hoe ontwikkelen de puberhersenen zich? En waarom vertonen sommige pubers typisch pubergedrag? Wat kunnen de gevolgen hiervan zijn? We gaan in op weerbaarheid, impulsief gedrag en de rol van jullie als ouders.

Webinar bekijken

Webinar 2. Alcohol, vapen en andere drugs – 1 november
Presentatie door Daniëlle Ketelaars (Novadic-Kentron)
De kans is groot dat je kind hier vroeg of laat mee in aanmerking komt. We bespreken de populairste middelen, de effecten en de risico’s. Je krijgt ook tips hoe je alsd ouder je kind hier op kan voorbereiden.

Webinar bekijken

Webinar 3. Gamen – 8 november
Presentatie door Daniëlle Ketelaars (Novadic-Kentron)
Games en social media hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren. Zij brengen ook veel tijd online door. Maar wat als het uit de hand loopt? Wanneer is er sprake van gameverslaving en wat kun je doen als je je zorgen maakt?

Webinar bekijken

Webinar 4. Weerbaar tegen ondermijning – 15 november
Presentatie door Halt
Jongeren komen makkelijk in de verleiding om snel geld te verdienen, maar staan niet stil bij de gevolgen. Halt laat in dit webinar zien hoe zij jongeren weerbaarder maken tegen ondermijning. 

Webinar bekijken

Deel cursus