GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 08-03-2016 om 10:41 uur
Laatst gewijzigd op: 03-11-2017 om 17:21 uur

Wat doet de GGD

 Als u ziek bent gaat u naar een dokter of het ziekenhuis. Als u gezond wilt blijven of ziektes wilt voorkomen, dan kan de GGD veel voor u betekenen. Wij houden ons namelijk bezig met gezondheid. Ook die van u!

 

Gemeenten bewaken, beschermen en bevorderen de volksgezondheid vanuit de Wet publieke gezondheid. De 25 gemeenten in Midden-Brabant en Brabant-Noord hebben hiervoor een gemeentelijke gezondheidsdienst: de GGD Hart voor Brabant. Wij werken voor ruim 1 miljoen inwoners.

Gezondheid is belangrijk, zo niet het belangrijkste in ons leven. Steeds meer mensen gaan bewuster om met hun gezondheid. Natuurlijk beslis je zelf hoe jij dat doet. De GGD kan je daarbij adviseren.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons terecht voor:

  • Jeugdgezondheidszorg: het consultatiebureau, de jeugdarts, gezondheidsonderzoeken, voorlichting (op school), advies bij kinderziekten of prikken tegen ziekten.
  • Vragen en zorgen over infectieziekten (zoals TBC, Hepatitis B, ziekte van Lyme, Q-koorts).
  • Soa-test en vragen over uw seksuele gezondheid, liefde en seks.
  • Reisvaccinaties of vragen en advies bij verre reizen.
  • Vragen en zorgen over milieu en veiligheid in uw omgeving.

Wij zetten ons dagelijks in om alle inwoners zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien en leven. We houden de gezondheid van alle inwoners scherp in de gaten. Moedigen we gezond gedrag aan en beschermen tegen besmettelijke ziektes. Daarvoor werken we intensief samen met gemeenten en onze partners. En met inwoners van de regio. Samen beschermen en bouwen we aan een gezonde omgeving.

 Jouw gezondheid vraagt om: