GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 09-10-2019 om 14:30 uur
Laatst gewijzigd op: 15-10-2019 om 14:18 uur

Een held belt! Hulplijn grensoverschrijdend gedrag

Iedereen moet gewoon blij worden van sporten en bewegen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een Positieve Sportcultuur, maak het thema bespreekbaar en biedt hulp binnen jouw (sport-)club.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt op de Nederlandse sportvelden vaak voor. Eén op de acht sporters heeft er als kind mee te maken gehad. Dit concludeerde de Commissie-De Vries eind 2017 in een door NOC*NSF ingesteld onderzoek naar dit thema. Wat kun je als vereniging doen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag? Hoe maak je grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar?

De gemeenten 's-Hertogenbosch, Meierijstad en Bernheze bieden nu met de GGD een extra hulplijn. Leden en vrijwilligers van sportverenigingen en ook ouders kunnen daar 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht voor vragen, advies of meldingen over grensoverschrijdend gedrag.

Een held belt!

Word je geconfronteerd met een situatie waar sprake kan zijn van grensoverschrijdend gedrag? Weet je niet bij wie je terecht kunt? Of wil je sparren over vermoedens? Neem contact op met de GGD via  088 368 6813.

Meer over de campagne

Sporter Lieke Hulsen is ambassadeur voor de campagne een held belt