GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 19-10-2016 om 16:52 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 17:26 uur

Sietske Algera

GVO-functionaris (GVO staat voor gezondheid, voorlichting en opvoeding)

Als GVO-functionaris coördineer ik projecten en activiteiten die gaan over alcohol, opvoeden, gezond gewicht en Gezonde School. Dit doe ik voor de regio Midden-Brabant.

 

Sietske Algera presenteert de cijfers van het alcoholonderzoek

Het allerleukst vind ik de diversiteit in mijn werk. De ene keer denk je na hoe je ouders kan bereiken met tips over alcohol en opvoeden. Dan heb je weer contact met een school over lesprogramma’s over alcohol. Met een gemeente over het beleid en de cijfers van alcoholgebruik. Met een sportvereniging over een campagne voor de barvrijwilligers. Met een ziekenhuis over hoe we jongeren het beste kunnen voorlichten die coma zuipen. En met festivals over het voeren van campagnes voor verantwoord alcoholgebruik. Het is een uitdaging om alles goed op een rijtje te houden, flexibel te zijn en vooral snel te kunnen schakelen.

Een goed netwerk is heel belangrijk in mijn functie. Het is mooi om te zien hoe verschillende organisaties zich inzetten rondom alcohol. Ik werk samen met gemeenten, Horeca, Novadic Kentron, ziekenhuizen, sportverenigingen en natuurlijk jongeren en ouders.

De kroon op mijn werk: als een ouder enthousiast is over mijn voorlichting en aangeeft dat hij/zij er echt iets mee kan. Zo zei een ouder eens ‘ik wou dat ik deze opvoedtips 10 jaar eerder had gekregen’.