GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 10-10-2016 om 11:52 uur
Laatst gewijzigd op: 31-08-2020 om 17:26 uur

Sarah Voss 

Verpleegkundige Openbare Geestelijke Gezondheidszorg

Ik werk nu vier jaar bij de GGD. Ik heb een verpleegkundige achtergrond. Eerder heb ik in het ziekenhuis gewerkt in combinatie met GGZ. In mijn huidige werk draag ik zorg voor personen die (psychiatrische) gezondheidsproblemen hebben. Ze zijn dakloos of wonen in vervuilde omstandigheden, hebben geen werk, onvoldoende eten en drinken en geen of een beperkt netwerk. Ze mijden vaak zorg of hulp.

Sarah en Esther helpen mensen die het moeilijk hebben

Wekelijks verzorg ik een spreekuur op een dak- en thuislozencentrum. Ik breng de gezondheidsproblemen in beeld van de bewoners, blijf ze volgen en help ze met hun vragen of dagelijkse problemen. Ik adviseer bij woningvervuiling. We helpen de mensen om de boel weer op orde te krijgen en de achterliggende problemen op te lossen. Ook werk ik in Vught als ‘Wijk-GGD’er’ en spoor actief verwarde of overspannen personen op. Ik begeleid ze naar de juiste hulp. Zo worden escalaties voorkomen en is de buurt veilig voor iedereen. Voor mij is het een uitdaging de mensen te verleiden om hulp te accepteren.

Ik voel me erg gewaardeerd bij de GGD. Ik kan bij iedereen aankloppen, collega’s helpen elkaar. Het leuke van mijn werk is dat ik op veel verschillende plaatsen kom. Ik werk met veel partners samen. Denk aan GGZ, Novadic Kentron, politie, gemeente, huisartsen, veiligheidshuis. In mijn functie is het belangrijk om out of the box te mogen en te kunnen denken, van de paden afwijken. Die mogelijkheid krijg ik bij de GGD!