GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 19-05-2020 om 11:54 uur
Laatst gewijzigd op: 23-12-2020 om 17:56 uur

Webinar: Tranen in mijn buik

Leren omgaan met verdriet, teleurstelling en pijn hoort bij de opvoeding en het leven. Kinderen die te maken krijgen met een verlies door overlijden zijn voor het begrip hiervan en hun ondersteuning afhankelijk van hun omgeving. Juist de volwassenen om hen heen kunnen het verschil maken. Maar hoe kun je steun bieden aan je kind? In dit webinar helpen we je op weg.

Een webinar over omgaan met rouw en verlies bij kinderen

Het webinar zal in de vorm van een vraaggesprek gehouden worden. Externe vertrouwenspersoon Constance Janssen van de GGD Hart voor Brabant zal in gesprek gaan met trainingsacteur Karin Schoone. Gezamenlijk zullen zij op basis van ervaringen uit de praktijk twee situaties doornemen. Een ouder met een kind in rouw en een leerkracht met kind in rouw in de klas. Naast theoretische informatie over rouw in verschillende leeftijdsfasen krijg je praktische handvatten bieden om ermee om te gaan.

Wanneer: 25 januari van 19.30 uur
Voor wie: voor ouders en verzorgers, professionals werkzaam met kinderen (zoals leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers)
Meer informatie: Geke van Dick
Kosten: het webinar wordt je aangeboden door de GGD Hart voor Brabant

Hoe volg je het webinar?

Via het webinar doe je op afstand gratis mee. Na aanmelden ontvang je bericht over hoe je het webinar thuis vanachter je PC, Mac, tablet of smartphone kunt volgen. De spreker(s) zijn via video en audio te volgen en via de chat breng je je eigen vragen en ervaringen in. Het webinar staat gepland op 25 januari om 19.30 uur.

Aanmelden voor het webinar