Veelgestelde vragenKrijg ik na mijn coronavaccinatie een stempel in het gele vaccinatieboekje?

Krijg ik na mijn coronavaccinatie een stempel in het gele vaccinatieboekje?

Wij stempelen op alle vaccinatielocaties in het gele vaccinatieboekje, als je daar op de vaccinatielocatie om vraagt. Dat kan tijdens je vaccinatieafspraak of achteraf. Voor registratie achteraf kan je gewoon binnenlopen op een van onze vaccinatielocaties. In dat geval is er dus geen afspraak nodig.

Dus kom je binnenkort voor een prik naar een van onze locaties? Neem dan je gele boekje mee en vraag om een registratie. Heb je al een prik gehad, maar destijds geen registratie in het gele boekje? Met terugwerkende kracht krijg je op aanvraag een registratie van je prik krijgen. Wij registreren alleen vaccinaties die je bij GGD Hart voor Brabant hebt laten prikken.

Al geprikt

Mocht je al prikken gehad hebben en alsnog een registratie willen? Dan kun je hiervoor naar onze vaccinatielocaties komen. Meld wel bij de host dat je hiervoor komt. Hij of zij wijst je dan naar de juiste balie. En vergeet niet om de print van je registratiebewijs mee te nemen dat je hebt gekregen toen je je laatste prik kreeg. Neem ook een identificatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee en natuurlijk je gele vaccinatieboekje. Wij registreren alleen vaccinaties die je bij GGD Hart voor Brabant hebt laten prikken.

Registratiekaart

Het invouwen van de registratiekaart wordt daarnaast nog steeds aangeraden. Zie ook het Twitter-bericht van GGDGHOR Nederland.

Niet door GGD geprikt

Indien je een afspraak hebt bij je huisarts, ziekenhuis of een andere priklocatie, informeer vooraf dan of zij de COVID-19 vaccinatie kunnen bijschrijven in het gele vaccinatieboekje. Hierin kan de GGD niet voorzien, ook niet achteraf.

Geel vaccinatieboekje bestellen

Heb je geen geel vaccinatieboekje maar wil je deze wel? Wij verstrekken of verkopen geen gele vaccinatieboekjes. Hiervoor kun je terecht bij www.sdu.nl

Geen officieel vaccinatiebewijs

Tot slot: de registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft vooralsnog geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt.

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid