GGD Hart voor Brabant

Tijdelijk geen soa-testen

Het is op dit moment niet mogelijk om een afspraak te maken voor een soa-test. Voor Sense en Fiom gesprekken is de mogelijkheid tot het maken van een afspraak nog wel mogelijk via 0900 463 64 43. De GGD is ook bereikbaar voor vragen van huisartsen en andere hulpverleners.

Soa-zelftest

Wil jij je laten testen tegen een soa? Bestel dan een soa-zelftest. Deze test doe je zelf thuis en stuur je op naar een laboratorium. Doe vooraf de Advies.chat van Soa Aids Nederland zodat je weet welke testen je moet bestellen. Niet alle thuistesten zijn even betrouwbaar. Wij raden daarom de volgende testen aan:

Hiv en PEP

Ben je bang dat je Hiv hebt opgelopen en wil je in aanmerking komen voor PEP? Neem dan contact op met de Hiv-poli van het ETZ

Waarom hebben we de soa-spreekuren stopgezet?

Door een tekort aan soa-artsen zijn wij genoodzaakt geweest om tijdelijk onze soa-spreekuren stop te zetten. Wij zijn gestart met de werving van ervaren artsen, maar dit blijkt niet eenvoudig. We zijn in overleg met anderen GGD’en en ziekenhuizen om zo spoedig mogelijk onze soa-spreekuren weer te kunnen starten. Wij verwachten dat dit over 3 weken het geval is.

Geplaatst op: 15-04-2019 om 08:29 uur
Laatst gewijzigd op: 15-04-2019 om 08:31 uur

Soa, Sense en Hiv

Bij het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD Hart voor Brabant kun je terecht voor soa-testen. Ook geven we voorlichting over soa's, liefde en seks.

Sense-spreekuren: vragen over liefde en seks

Heb jij vragen over liefde en seks en ben je jonger dan 25 jaar? Dan kun je ook bij ons terecht.

  • Op onze Sense-spreekuren kun je je vragen stellen. Dit is volledig anoniem. Maak een afspraak
  • Of ga naar sense.info. Daar kun je mailen of chatten met een deskundige en informatie lezen over liefde en seks.
Slachtoffer van meisjesbesnijdenis?

Vrouwen of meisjes die slachtoffer zijn geworden van meisjesbesnijdenis, kunnen daar lichamelijke en/ of psychische klachten aan overhouden. Dit kan zelfs jaren later ontstaan. Blijf er niet mee rond lopen. Maak een afspraak bij Sense-spreekuur. Dit kan ook wanneer je ouder dan 25 jaar bent.

Mogelijk risico gelopen op hiv?

Dan zijn er medicijnen die het risico op een infectie verkleinen (PEP-kuur). Hiermee moet je binnen 72 uur starten. Bel de GGD via 0900 369 69 69. Buiten kantooruren, bel je de huisartsenpost.