GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 05-01-2021 om 09:01 uur
Laatst gewijzigd op: 07-01-2021 om 15:17 uur

Start van de coronavaccinatie vervroegd naar woensdag 6 januari

De start van de corona-vaccinatie wordt met twee dagen vervroegd. Op woensdag 6 januari worden bij de GGD vaccinatielocatie in Veghel en in ziekenhuizen de eerste mensen gevaccineerd.

GGD vaccineert medewerkers verpleeghuizen

Woensdag 6 januari starten GGD'en met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Na deze groep ontvangen ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning een uitnodiging om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Meer over de planning van de vaccinaties

Vaccinatie medewerkers directe COVID-zorg

Het vaccineren van verpleegkundigen en artsen in de acute zorg is zoals de intensive care, spoedeisende hulp, Covid-afdelingen, ambulance- en helikoptermedewerkers start vanaf woensdag 6 januari. Vaccinatie van deze groep gebeurt in de ziekenhuizen.

Meer over de vaccinaties Covid-19 voor medewerkers acutezorg

Afhankelijk van de grootte en de timing van de leveringen, de snelheid van de uitvoering en de vaccinatiebereidheid verwacht de minister dat eind derde kwartaal 2021 de hele Nederlandse volwassen bevolking (van 18 jaar en ouder) de mogelijkheid moet hebben gekregen zich te laten vaccineren.