GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 23-01-2020 om 16:44 uur
Laatst gewijzigd op: 23-01-2020 om 16:49 uur

Nu Niet Zwanger verlengd in regio Midden-Brabant

Vrijdag 17 januari heeft de GGD samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant getekend voor het verlengen van het programma Nu Niet Zwanger. De deelnemende organisaties verbinden zich tot en met december 2021 aan het programma.

Doel van het Nu Niet Zwanger is het ondersteunen van (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid om regie te nemen over hun kinderwens zodat zij niet ongepland of ongewenst zwanger worden.

Met de aanpak voorkomen we veel persoonlijk leed en op termijn duurdere jeugdhulp en jeugdbeschermingsmaatregelen. Regie over de eigen kinderwens geeft kwetsbare (potentiële) ouders letterlijk weer wat grip op de loop van hun leven.

De afgelopen jaren gaf meer dan 80 procent van de deelnemende (potentiële) ouders aan op het moment geen kinderwens te hebben en heeft vrijwillig gekozen om anticonceptie te gebruiken.

Het convenant is getekend door MEE regio Tilburg, Stichting Prisma, Amarant Groep, RIBW Midden-Brabant, ASVZ, Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis, Veilig Thuis Midden-Brabant, Sterk Huis, Instituut voor maatschappelijk werk, GGz Breburg, Philadelphia, Linc naar zorg, SMO Traverse, Thebe, Jeugdbescherming Brabant en GGD Hart voor Brabant.