GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 06-06-2019 om 15:25 uur
Laatst gewijzigd op: 17-06-2019 om 15:56 uur

OuderTeam.nu: Samen voor een sterke start!

Positieve samenwerkingsrelatie als basis voor een sterk ouderschap

Wat is OuderTeam.nu?

OuderTeam.nu is een programma voor aanstaande ouders en ouders die al een of meerdere kinderen hebben. Het programma is gericht op de samenwerkingsrelatie tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap. In Nederland was er nog geen effectieve interventie die zich richt op deze samenwerkingsrelatie tussen ouders. En dat is wel nodig. Want vroegtijdig investeren in de partnerrelatie is goed voor ouder en kind.

OuderTeam.nu is de Nederlandse variant van het Amerikaanse programma ‘Family Foundations’. Het lectoraat ‘Ouderschap en ouderbegeleiding’ van Hogeschool Leiden heeft het aangepast aan de Nederlandse situatie. De effecten van het programma zijn veelbelovend.

Tijdens vier bijeenkomsten (twee vóór en twee na de bevalling) met andere ouders werken ze aan een goede samenwerkingsrelatie. Een deel volgen ze ook digitaal thuis ondersteund met filmpjes en oefeningen en aanvullende informatie.

(Aanstaande) ouders uit ’s-Hertogenbosch kunnen meedoen!

Ken je (toekomstige) ouders die in de gemeente ’s-Hertogenbosch wonen en die goed voorbereid willen zijn op hun nieuwe rol als ouders? Informeer hen over OuderTeam.nu. Ouders kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via het Regionaal Trainingscentrum.

Wereld in onze handen (JD Mason Unsplash)

Foto door JD Mason "World in our hands" op Unsplash

Medewerkers van de GGD Hart voor Brabant, Farent en MEE zijn gecertificeerd uitvoerder van het programma OuderTeam.nu