GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 17-06-2019 om 14:52 uur
Laatst gewijzigd op: 20-01-2020 om 15:24 uur

GGD lespakket handen wassen voor groep 7/8

Jij bent een microben-pretpark! Is dat erg? Een school is een uitstekende broedplaats voor microben zoals bacteriƫn, virussen en schimmels. Zij verspreiden zich via de lucht, ons voedsel, via voorwerpen en onze handen. De GGD Hart voor Brabant zocht daarom naar een aansprekende manieren om het onderwerp onder de aandacht te brengen bij basisschool leerlingen. Een eerste antwoord hebben we: een leuk interactief lespakket voor kinderen in groep 7 en 8. Het pakket kunnen leerkrachten gebruiken in een lesuur waarin zij normaal les geven over natuur of leefwereld.

Lespakket ontwikkelen mét de doelgroep

De GGD Hart voor Brabant ontwikkelde samen met Blink een lespakket handen wassen. Dat deden we zoals Blink dat graag doet: in co-creatie mét scholen. Bij de ontwikkeling van het lespakket toetsten we bij leerlingen en leerkrachten wat zou werken. Proefjes (!) voor leerlingen. Een duidelijke structuur en duidelijke leerdoelen voor leerkrachten. Een lespakket waar je op een energieke wijze nieuwe kennis krijgt. Wij denken dat we daarin zijn geslaagd.

Enthousiasme op testscholen

Er ligt op dit moment een concept lespakket. Op een leuke, toegankelijke manier krijgen de leerlingen in groep 7 en 8 meer informatie over het belang van handen wassen. Ook worden leerlingen zich meer bewust van de risico’s als je níet je handen wast. Dit pakket testen we op dit moment op een aantal scholen. Op basis van observatie, reacties en feedback passen we het lespakket aan. We verwachten in het nieuwe schooljaar een leuk lespakket te kunnen bieden.

Wil je meer weten?

Wil jij met jouw school aan de slag met ons lespakket? Download dan gratis ons lespakket!

Voorbeeld van de instructiebladen van ons lespakket handen wassen