GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 12-04-2017 om 21:04 uur
Laatst gewijzigd op: 13-04-2017 om 10:26 uur

Connie Rijlaarsdam ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2016.’

Het is gelukt! Connie Rijlaarsdam is de ‘Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016’. Dat werd op woensdag 12 april bekend tijdens het avondprogramma van het Nationaal Congres Volksgezondheid. Connie is verpleegkundig specialist bij de GGD Hart voor Brabant. Zij ontwikkelde het programma ‘Anticonceptie bij kwetsbare ouders’. Ontstaan vanuit haar ervaring in de praktijk. Het programma helpt kwetsbare ouders om in deze fase van hun leven géén kind te krijgen. Op vrijwillige basis, met een proactieve persoonlijke benadering en maatwerk.

Titel

Voor deze titel nam Connie het op tegen een wethouder en een GGD-directeur. Het was de zevende keer dat de NPHF Federatie voor Gezondheid en GGD GHOR Nederland deze verkiezing organiseerden.

 Connie Rijlaarsdam ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2016.’Connie: "Fantastisch dat ik het ben geworden! Wat een eer. Het geeft mij zeer veel energie dat iedereen met wie ik samenwerk overtuigd is van het belang dat we anders moeten, maar vooral ook anders kunnen handelen. Het is mijn grote wens dat dit programma landelijk wordt ingevoerd. Ik hoop dat deze titel daaraan een bijdrage kan leveren!”

Het programma

Het programma dat Connie in Tilburg en ook in Rotterdam startte krijgt veel landelijke aandacht en navolging. Daar zijn we trots op! Op dit moment werkt de GGD aan het neerzetten van een robuust programma en een uitgewerkte methodiek, die overal verder uitgerold kan worden.

Meer informatie over het programma

Wie is Connie?

Connie werkt als verpleegkundig specialist bij de GGD Hart voor Brabant. Naast het verder uitrollen van haar programma zet Connie zich nog steeds dagelijks in voor deze kwetsbare ouders.

Lees haar blog