GGD Hart voor Brabant

 lespakketten

Fit de examens (of toetsweek) door
De les ‘fit de examens door’ gaat over hoe leerlingen fit kunnen blijven tijdens een periode van examens of toetsen. Fit zijn is een term die gebruikt wordt voor een gezonde leefstijl. De lesstof gaat over suiker in drankjes, gezonde voeding, bewegen, slapen, schermtijd en een weekplanning maken.
Handen wassen
Dit lespakket bestaat uit een klassikale aftrap waarin het belang van handen wassen wordt besproken. De informatie wordt ondersteund met verschillende proefjes over microben en de verschillende aspecten van handen wassen. De les is samen met leraren en leerlingen ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.
Tekenpreventie schoolkamp

De kennis over tekenpreventie is de afgelopen jaren toegenomen. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat kampbegeleiding bekend is met tekenbeten en hoe daarbij te handelen. Toch worden de kinderen nog niet dagelijks gecontroleerd op beten. In het lespakket hebben we het over risico's, preventie en de dagelijkse controle.

Week van de Lentekriebels
De Week van de Lentekriebels vindt landelijk plaats in de derde week van maart. De toolkit is bedoeld voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. Tijdens de week van de lentekriebels is het de bedoeling dat er elke dag een les relationele en seksuele vorming gegeven wordt.
Lang leve de liefde
Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs en MBO.
Gezonde school
Scholen besteden aandacht aan allerlei gezondheidsthema’s. Deze zijn echter niet altijd ingebed in het schoolbeleid. De GGD Hart voor Brabant begeleidt basisscholen structureel bij een planmatige aanpak van gezondheid en veiligheid.
Frisse school
Het Frisse Scholenproject is een samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder de GGD en het Team Gezondheid, Milieu & Veiligheid. Deelnemende scholen letten bij nieuwbouw en renovatie extra op de verbetering van het binnenklimaat. Ze gebruiken duurzame materialen en richten natuurleer-speeltuinen in.
NIX 18
Met NIX18 willen we de sociale norm versterken 'niet drinken en roken tot je 18e'. Ben je op zoek naar materialen voor scholen? Bekijk dan onze pagina NIX18 voor scholen. Ben je op zoek naar materialen voor sportverenigingen? Bekijk dan de pagina NIX18 voor sportverenigingen. Ben je op zoek naar materiaal voor professionals? Bekijk dan de website NIX18 voor profs