GGD Hart voor Brabant

Kenniscentrum seksuele gezondheid voor huisartsen

Huisartsen kunnen rechtstreeks bellen met een van onze artsen of verpleegkundig specialisten. Op deze manier hopen wij u beter van dienst te kunnen zijn. U kunt onder andere met vragen terecht over SOA’s, PrEP, seksaccidenten, besluitvormingsgesprekken bij ongeplande zwangerschappen en voor advies rondom slachtoffers van seksueel geweld.
Bel ons: 088 368 77 79
08:30 tot 17:00 uur

Richtlijnen soa-zorg

Huisartsen en doktersassistenten die een zelfstandig soa-spreekuur geven, dienen de volgende richtlijnen en draaiboeken te raadplegen en toe te passen:

Een gesprek over seksueel risicogedrag en veilige seks is ook een belangrijk onderdeel van het soa-consult. Lees de tips van Soa Aids Nederland voor het gesprek over soa's en seks in een soa-consult.

Online geaccrediteerde nascholing voor huisartsen PrEP en SOA

De afdeling seksuele gezondheid van de GGD Hart voor Brabant verzorgt een online nascholing om huisartsen en andere professionals inzicht te geven in hoe de PrEP zorg bij de GGD is weggelegd en om meer kennis en handvatten te bieden op het moment dat je zelf de keuze maakt als huisarts om PrEP zorg te gaan bieden.

Lees meer over de nascholing

PrEP

GGD Hart voor Brabant neemt deel van de landelijke pilot PrEP in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Op dit moment zitten wij vol en hebben wij een wachtlijst. Een cliënt kan zich aanmelden voor de wachtlijst via www.ggdhvb.nl/prep.

Indien u zelf PrEP voorschrijft zijn uw cliënten altijd welkom om een afspraak te maken voor de reguliere SOA controles bij ons. Helaas zijn onze plekken beperkt en kunnen wij voor hen geen consult reserveren.

E-learning PrEP-zorg

Voor wie is PrEP? Hoe werkt het precies? En hoe organiseert u de nodige zorg voor uw cliënten als zij PrEP gebruiken? In deze geaccrediteerde online training krijgt u antwoord op al deze vragen.

Ga naar de e-learning

Trainingen en bijeenkomsten

Wil je een training of cursus volgen? Wij bieden onderstaande workshops aan voor professionals:

  • Workshop anticonceptie

Bel voor meer informatie

Heb jij interesse in een van onze workshops? Neem dan nu contact op via 088 368 77 79.