GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 04-04-2016 om 16:00 uur
Laatst gewijzigd op: 03-03-2017 om 14:09 uur

Hygiëne bij evenementen

Organiseert u een evenement? Informeer dan bij uw gemeente of een vergunning nodig is. De gemeente toetst uw vergunningaanvraag op onder andere veiligheid en gezondheid en vraagt advies aan de GHOR over de inzet van de medische hulpverlening en technische hygiënezorg.

Hygiënemaatregelen

Heeft u voor uw evenement tijdelijke voorzieningen nodig zoals water, sanitair en catering? Dan zijn hygiënemaatregelen erg belangrijk. Voor een optimale hygiëne is het niet alleen belangrijk dat uw medewerkers weten hoe ze moeten werken, maar ook waarom ze dat moeten doen. Op die manier houdt u de overdracht van schadelijke micro-organismen zo beperkt mogelijk.

Controle en advies

Afhankelijk van het soort evenement en het aantal bezoekers dat u verwacht, kan de gemeente u, op advies van de GHOR en/of de GGD, de tijdelijke voorzieningen laten controleren door het team infectieziekten van de GGD.

Informatie

Ik wil een vrijstelling aanvragen

Wilt u piercen en tatoeëren op tijdelijke, overdekte evenementen? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze leest u op het Meldingsformulier vrijstelling van de vergunningplicht van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen.

Mail het ingevulde formulier naar info@ggdhvb.nl. Wilt u het formulier liever per post versturen? Stuur het dan naar:

GGD Hart voor Brabant
Team Infectieziekten
Postbus 3024
5003 DA Tilburg