Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijfde ziekte

Vijfde ziekte is een besmettelijke vlekjesziekte. De oorzaak is een virus. Vijfde ziekte komt vooral voor bij kinderen. De meeste kinderen worden hier niet erg ziek door. Ben je zwanger en had je lang contact met iemand met vijfde ziekte? Bel dan met jouw verloskundige, huisarts of gynaecoloog voor advies.

Biodiversiteit en gezondheid

En een groene, natuurlijke leefomgeving is goed voor de gezondheid. Het gaat daarbij niet alleen om kwantiteit van het groen, maar ook om de kwaliteit. Een groene leefomgeving heeft meer waarde als deze ook biodivers is.

Centrum Seksueel Geweld

Lijkschouw

Scholing & onderwijs 

Letselcentrum Brabant-Oost 

Medische arrestanten zorg

Rabiës (hondsdolheid)

In veel landen komt hondsdolheid voor. In West-Europa zien we rabiës vooral bij in het wild levende dieren. Maar in andere landen ook bij huisdieren. Alle zoogdieren kunnen rabiës hebben en de ziekte op andere dieren én op mensen overbrengen. Reizigers lopen het meeste risico door een beet of krab door (zwerf)hond of apen. Maar ook katten en vleermuizen kunnen rabiës overbrengen.

Meldplicht AZC en COA

Meldplicht school en kinderopvang

Wat moeten scholen en kinderopvang melden aan ziekten bij de GGD? Lees meer over de wettelijke verplichting om de GGD op de hoogte te stellen van een ongewoon hoog aantal zieken.