GGD Hart voor Brabant

Recent uitgevoerd onderzoek wijst uit dat een grote groep Nederlanders last heeft van slaapproblemen. Wij vroegen ons daarom af hoe goed ons GGD Gezondheidspanel slaapt. Meer dan de helft van onze panelleden geeft aan over het algemeen (heel) goed te slapen. Hoe goed? En of wij tips hebben? Jazeker! Lees mee:

 

Ruim tweederde van ons GGD panel zegt dat zij ongeveer 7 á 8 uur per nacht slapen. Dit is de gemiddelde hoeveelheid slaap die volwassenen nodig hebben om uitgerust te zijn. Toch doet bijna een kwart van de panelleden het maar met 5 tot 6 uur slaap per nacht.

 
Meerderheid van GGD panel wéét hoe je beter kunt slapen maar past dit niet toe

Hoewel de meeste panelleden weten wat je kunt doen om beter te slapen, neemt minder dan de helft maatregelen voor een betere nachtrust. Het verschil tussen kennis en gedrag valt het meeste op bij de tip om een uur voor het slapengaan geen gebruik te maken van beeldschermen.

 

Panelleden die aangeven dat zij bovenstaande tips vaak/altijd gebruiken in het dagelijkse leven zijn positiever zijn over hun slaapkwaliteit. Dus tegen beter weten in een tip: doe je voordeel met jouw kennis over slapen. Je kunt er uitgerust van raken.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Download dan de infographic. Voor meer informatie over wat je kunt doen om beter te slapen, kun je dit filmpje bekijken.