InwonersNieuwsCoronaStel je vragen over corona via de chat

Vragen over corona

Heb je vragen over corona? Bijvoorbeeld over de bijwerkingen van het vaccin of de mogelijke gevolgen van het virus, testen of thuisblijven? Dan kan het fijn zijn om er over te bellen of te chatten met een onafhankelijke zorgprofessional. Wij gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden. Met de juiste informatie kan je goed besluiten over je eigen gezondheid of die van je omgeving. Het advies is gratis en we rekenen ook geen kosten voor het telefoongesprek of chat.

Waarvoor kun je bellen of chatten?

We zijn er voor al je vragen over corona en de corona vaccins. Bijvoorbeeld over hoe het vaccin gemaakt is, hoe het precies werkt in je lichaam en wat mogelijke bijwerkingen kunnen zijn. Je kunt ook vragen hebben over het virus, over de ernst en de gevolgen ervan of als je vragen hebt over veiligheid, zwangerschap of vruchtbaarheid. Wij geven geen medisch advies als je ziek bent of medicijnen gebruikt. Daarvoor moet je echt een gesprek voeren met je eigen behandelend arts. We zijn er voor je, als je vragen of onduidelijkheden hebt over corona of corona vaccinatie. We zijn er ook als je de vragen voor iemand anders wilt stellen.

Wie krijg ik aan de lijn?

Vragenovercorona.nl is een initiatief van GGD GHOR Nederland in samenwerking met verschillende zorgpartners en medisch professionals. We werken vanuit de gedachte dat goede informatie de basis is om goede beslissingen te maken. Onze zorgspecialisten zullen je persoonlijk en vertrouwelijk zo goed mogelijk helpen met jouw vragen en het maken van jouw eigen keuzes.

Telefonisch contact

Je kunt ons bereiken op 0800 – 7707707. Je spreekt eerst een medewerker met wie je je vraag of vragen door kan nemen. Als het daarna nodig is zorgt de medewerker dat je wordt doorverbonden met de juiste zorgprofessional of organisatie. Onze zorgprofessionals met wie je in contact komt, zijn allemaal medisch geschoold personeel. Het nummer is iedere dag te bereiken van 8:00 uur tot 20:00 uur. Op feestdagen is dit van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Contact via chat

Ga naar www.vragenovercorona.nl en klik op de knop ‘start chat’ om een chatgesprek te open. De chat is open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14:00-20:00.

Het laatste nieuws

Gezond leven

Wat is het imago van GGD Hart voor Brabant?

Om aan de missie te voldoen, is het belangrijk dat GGD Hart voor Brabant een goede bekendheid én een goed imago heeft. Inwoners moeten weten wanneer en waarom zij bij…