Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaPrikken zonder afspraak op 22 en 23 september bij Brabanthallen

Inwoners van Den Bosch en omstreken opgelet: prikken zonder afspraak op 22 en 23 september bij Brabanthallen

Omdat er door inwoners uit onze regio positief wordt gereageerd op het prikken zonder afspraak, bieden we iedereen van 12 jaar en ouder uit Den Bosch en omgeving deze mogelijkheid opnieuw aan op woensdag 22 en donderdag 23 september.

Vrije inloop

De vaccinatielocatie in de Brabanthallen sloot eind augustus haar deuren. Om inwoners een kans te geven om zich alsnog te laten vaccineren, wordt er een mobiele unit op het terrein van de Brabanthallen ingericht. Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn tegen corona kunnen op woensdag 22 en donderdag 23 september tussen 11.00 uur en 19.00 uur zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie. Neem een geldig ID-bewijs mee. De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad. Een 2e prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk.

Informatie over vaccineren

Wil je eerst meer weten over vaccineren? Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kun je in gesprek gaan over vaccineren. Besluit je dat je gevaccineerd wilt  worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden. Als je niet gevaccineerd wilt worden, ga je weg na het gesprek dat je hebt gehad. Wil je er nog over nadenken? Dan maak je thuis je beslissing. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Begeleiding bij prikangst

Heb je prikangst? Op al onze locaties zijn mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Geef bij binnenkomst aan dat je vaccineren niet heel prettig vindt en we nemen meer tijd voor je. Ook kun je liggend geprikt worden als je dat prettiger vindt. Je mag ook iemand meenemen naar de afspraak.

Tweede vaccinatie

Als je eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet, dan wordt meteen een afspraak voor de 2e prik voor je gemaakt. Deze vindt minimaal 4 weken na de 1e prik plaats. De afspraak voor  de 2e prik vindt in sommige gevallen op een andere locatie plaats in verband met de sluiting van vaccinatielocaties.

Ook op andere vaccinatielocaties in de regio kan er worden geprikt zonder afspraak. Kijk voor meer informatie op: www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak