Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaOpening corona-vaccinatiepunt in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Opening corona-vaccinatiepunt in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vanaf maandag 18 oktober kunnen patiënten, bezoekers en omwonenden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis mét afspraak terecht bij het tijdelijke corona-vaccinatiepunt in de centrale hal van het Bossche Ziekenhuis. Het vaccinatiepunt is een nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis en de GGD Hart voor Brabant.

Prikken mét afspraak dichtbij huis

Hoewel op de meeste vaccinatielocaties op dit moment zonder afspraak wordt geprikt, prikken we in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voornamelijk mensen mét afspraak. GGD-directeur Thérèse Claassen licht toe: “We zijn blij met de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Inwoners uit Den Bosch en omgeving die eerder een eerste prik zonder afspraak kwamen halen, kunnen nu dichtbij huis terecht voor hun tweede coronaprik. Daarnaast ontvangen sinds afgelopen week mensen met een afweerstoornis een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Zij krijgen deze uitnodiging via een medisch specialist, omdat zij door een ernstige afweerstoornis mogelijk niet voldoende antistoffen tegen COVID-19 hebben aangemaakt. Voor hun derde prik kunnen deze mensen nu ook terecht bij het corona-vaccinatiepunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.”

Ziekenhuis beveelt vaccineren aan

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beveelt vaccinaties van harte aan: “Vaccineren zorgt voor minder besmettingen en een veiliger werkomgeving voor onze medewerkers, zodat we de zorg kunnen blijven leveren di nodig is. Patiënten en hun familieleden die nog niet gevaccineerd zijn kunnen ook terecht bij het corona-vaccinatiepunt in de centrale hal van ons ziekenhuis.”

Drie dagen per week geopend

Het vaccinatiepunt in de centrale hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is vanaf maandag 18 oktober drie dagen per week geopend. Iedereen vanaf 12 jaar kan hier met afspraak terecht op maandag, woensdag en vrijdag tussen 11.00 uur tot 19.00 uur. Een afspraak kan online gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via 0800 – 7070. Mensen die voor een derde prik komen, kunnen telefonisch een afspraak maken via het nummer dat in hun uitnodigingsbrief staat vermeld.

Prikken zonder afspraak

Op alle andere vaccinatielocaties in het werkgebied gaat de GGD Hart voor Brabant door met het prikken zonder afspraak. Dat kan op dit moment in Berghem, Boxmeer, Boxtel, Tilburg, Uden, Veghel en Waalwijk. In Den Bosch wordt er nog naar een passende locatie gezocht waar mensen zonder afspraak terecht kunnen. Op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak is een volledig overzicht van alle locaties en data te vinden. Let op: de openingstijden verschillen per locatie.