InwonersNieuwsCoronaNieuwe locatie voor prikken zonder afspraak in Den Bosch

Nieuwe locatie voor prikken zonder afspraak in Den Bosch

De GGD Hart voor Brabant zocht in Den Bosch de afgelopen weken naar een passende locatie waar wekelijks kan worden geprikt zonder afspraak. Deze is gevonden in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in Den Bosch.

Vrije inloop in Den Bosch groot succes

De afgelopen weken zette GGD Hart voor Brabant in Den Bosch een mobiele locatie in op het terrein van de Brabanthallen voor een prik zonder afspraak. Dit was zowel en september als in oktober een groot succes. Vorige week werden er bijna 900 eerste en tweede prikken gezet.

Iedere woensdag vrije inloop in Helftheuvel

Wie nog niet is gevaccineerd tegen corona kan vanaf woensdag 3 november wekelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel aan de Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch. De GGD Hart voor Brabant vestigt zich de komende weken op deze locatie zodat meer mensen zich alsnog kunnen laten inenten tegen het coronavirus. Op deze priklocatie is er keuze tussen twee vaccins: Janssen en Pfizer. Na de eerste vaccinatie met het Pfizer-vaccin wordt een tweede afspraak ingepland. Bij Janssen volstaat één prik.

Vragen over vaccineren

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er op iedere locatie een arts of een voorlichter aanwezig. Met deze medewerkers kan in gesprek worden gegaan over
vaccineren. GGD Hart voor Brabant wil ervoor zorgen dat iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Er over nadenken kan natuurlijk ook. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Prikken zonder afspraak ook in andere gemeenten nog mogelijk

Ook op andere locaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant zoals Berghem, Boxtel, Uden, Tilburg, Veghel en Waalwijk kunnen inwoners de komende tijd nog zonder afspraak terecht voor een coronaprik. Op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak is een volledig overzicht van alle locaties en data te vinden. Let op: de openingstijden verschillen per locatie.

Het laatste nieuws

Ouderavond Check It Out in Boxmeer

Ouderavond project 'Check it out' zeer gewaardeerd door ouders van deelnemende scholen in Gemeente Land van Cuijk. De ouderavond is onderdeel van een project dat richt zich op preventie van…