Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit weekend een afspraak voor een vaccinatie? Neem dan een flesje water mee.

InwonersNieuwsReizigers­adviseringGordelroos bewustwordingsweek 2023

Gordelroos bewustwordingsweek 2023

Tijdens de Gordelroos bewustwordingsweek van 27 februari tot en met 5 maart vraagt het platform GGD Vaccinaties op Maat extra aandacht voor Gordelroos. Gordelroos kan heel pijnlijk zijn en daarom is het goed om het bespreekbaar te maken. De Gordelroos bewustwordingsweek is een samenwerking met het Samenwerkingsverband pijnpatiënten naar één stem, International federation on Aging (IFA), GGD Vaccinaties op Maat en GSK

Aandacht voor gordelroos

Je hebt vast wel eens gehoord over gordelroos, maar wat is dat eigenlijk voor ziekte en hoe herken je het? Gordelroos is volgens de Nederlandse Gezondheidsraad een ernstige ziekte. Daarom wordt er in de week van 27 februari tot 5 maart 2023 aandacht gevraagd voor de symptomen van gordelroos en de invloed die gordelroos kan hebben op iemands leven.

Gordelroos – wat is jouw verhaal?

Een op de vier mensen krijgt te maken met gordelroos. Als je ouder wordt, veroudert ook je afweersysteem. Zo heb je meer kans dat je gordelroos krijgt. Het virus dat gordelroos veroorzaakt, het waterpokkenvirus, kan ineens weer actief worden. Iedereen die ooit waterpokken had kan het krijgen. Vaak gaat gordelroos vanzelf over. Toch kan gordelroos heel pijnlijk zijn en soms langer duren door zenuwpijn. Deze pijn kan maanden of in sommige gevallen jarenlang aanhouden in de vorm van brandende pijn of tintelingen, overgevoeligheid bij aanraking, warmte of kou.

Op www.aandachtvoorgordelroos.nl vind je meer informatie over gordelroos. Ook nodigen we patiënten en naasten uit om hun verhaal te delen. Door het delen van verhalen krijgt gordelroos een gezicht en kunnen verschillende ervaringen en informatie worden uitgewisseld. Gordelroos kent vele gezichten – maar wat is jouw verhaal?

Het laatste nieuws

Warmte verwacht: neem een flesje water mee

Mijn kind
Het wordt dit weekend warm! Op sommige plekken stijgt het kwik tot boven de 30 graden. Ben jij uitgenodigd voor...
Warmte verwacht: neem een flesje water mee

GGD bezoekt winnaars prijsvraag Week van de Teek 2023

Infectieziekten, Gezonde School
GGD bezocht deze week de winnaars prijsvraag Week van de Teek 2023. Het was duidelijk dat de kinderen goed hadd...
GGD bezoekt winnaars prijsvraag Week van de Teek 2023

Werken aan mentale gezondheid: samenwerking tussen school, GGD én online

Mijn kind, Gezond leven
Een puberend meisje kijkt me in de spreekkamer van de middelbare school verdrietig aan. Ze heeft sombere gedach...
Werken aan mentale gezondheid: samenwerking tussen school, GGD én online