Overslaan en naar de inhoud gaan
InwonersNieuwsCoronaGGD Hart voor Brabant breidt prikken zonder afspraak uit

GGD Hart voor Brabant breidt prikken zonder afspraak uit

Gevaccineerd worden zonder afspraak? Het kon al vanaf medio augustus bij de GGD Hart voor Brabant en inwoners kunnen zich de komende weken nog steeds blijven melden. Omdat het prikken zonder afspraak succesvol verloopt, breidt de GGD het aantal locaties uit.

Dichtbij de inwoners van onze regio

Het oorspronkelijk plan was om het aantal vaccinatielocaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant af te bouwen naar twee (Veghel en Waalwijk). Maar om kleinschalige vaccinatieactiviteiten mogelijk te maken werd eerder besloten om, naast Veghel en Waalwijk, ook Tilburg open te houden. De GGD vindt het belangrijk om dicht bij de inwoners in het werkgebied te vaccineren en makkelijk bereikbaar te zijn. Daarom wordt er vanaf donderdag 7 oktober (kleinschalig) de mogelijkheid geboden om je, in dezelfde regio’s als voorheen, zonder afspraak te laten vaccineren.

Vaccinatielocaties weer in gebruik genomen

Concreet betekent dit dat we in alle gemeenten waar we eerder de massavaccinatie uitvoerden terugkeren. Niet dagelijks, maar op een vaste dag één keer per week. In Berghem, Boxtel en Uden doen we dat op dezelfde plek waar we eerder prikten, namelijk in respectievelijk Sportcentrum Berghem, Prior van Milstraat en Sporthal de Braken. In Boxmeer zal een aantal keer een vaccinatiebus komen. In Den Bosch wordt er op dit moment naar een passende locatie gezocht. Op al deze locaties is het niet meer nodig om een afspraak te maken om gevaccineerd te worden tegen corona.

Vaccineren zonder afspraak groot succes

Het vaccineren zonder afspraak op de vaccinatielocaties in Hart voor Brabant is een groot succes gebleken. Sinds half augustus hebben ongeveer 13.500 inwoners in de hele regio gebruik maken van deze mogelijkheid. Daarom is besloten om hiermee door te gaan én de locaties uit te breiden. GGD directeur Therese Claassen legt uit: “Het is een laagdrempelige manier om de prik te halen want je hoeft geen afspraak te maken via de website of het landelijk callcenter. Dit kan voor sommige mensen een belemmering zijn. Daarnaast merken we op de vaccinatielocaties dat de wachttijden erg meevallen voor mensen die op de bonnefooi binnenlopen. We hebben een goede doorloop en zijn voorzien van genoeg personeel. Alle seinen staan op groen om hiermee door te gaan.”

Vragen over vaccineren

Voor inwoners met zorgen, twijfels of vragen over de vaccinaties is er op iedere locatie een arts of een voorlichter aanwezig. Met deze medewerkers kan in gesprek worden gegaan over
vaccineren. GGD Hart voor Brabant wil ervoor zorgen dat iedere inwoner voor zichzelf een goede afweging kan maken. Hiervoor is het delen van betrouwbare informatie en het voeren van gesprekken heel belangrijk. Besluit iemand dat hij of zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat direct op de locatie gedaan worden. Er over nadenken kan natuurlijk ook. Terugkomen voor nog een gesprek of voor de vaccinatie mag altijd, met of zonder afspraak.

Waar en wanneer

Vanaf 7 oktober vinden inwoners ons weer in Berghem, Boxmeer, Boxtel, en Uden. Ook in Tilburg, Uden en Waalwijk kunnen inwoners nog steeds terecht voor een prik zonder afspraak. Wij adviseren inwoners om te kijken op www.ggdhvb.nl/prikkenzonderafspraak waar en wanneer zij op welke locatie zonder afspraak terecht kunnen. Let op: de openingstijden verschillen per locatie.

Het laatste nieuws

Linsey den Dulk-Dik wint AJN AIOS-prijs

Mijn kind
Linsey den Dulk mocht vandaag de AJN AIOS-prijs in ontvangst nemen voor haar inzending ‘Medisch handelen door d...

Samen goed op weg om ‘gezond gewoon te maken’: terugblik 2023 en ambities voor 2025

Publicaties
De jaarstukken 2023 (jaarverslag en jaarrekening 2023) én de begroting voor 2025 zijn gepubliceerd. Een terugbl...