Lees alles over de legionella uitbraak in Schijndel.

InwonersNieuws & infoNieuwsBoostervaccinatie: alle mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken

Boostervaccinatie: alle mensen geboren in 1939 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken

Mensen die zijn geboren in 1939 of eerder, kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Ben je geboren in 1939 of eerder en wil je alvast een afspraak maken voordat je de brief van het RIVM binnen hebt? Dat kan. Bel hiervoor het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dat kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Houdt er rekening mee dat in verband met de drukte er langere wachttijden kunnen zijn voor het maken van een afspraak.

Partner mee?

Als jouw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak de afspraak telefonisch en geef aan dat je samen wilt komen. Jouw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor jouw partner geldt, net als voor jezelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1939 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als je ongeldig een afspraak maakt, krijg je vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of je komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Geen gevolgen voor coronabewijs

Zowel het coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als het coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland blijven geldig, ongeacht een boostervaccinatie. De QR-code in de CoronaCheck-app blijft dus gewoon werken.

Meer informatie over boosters

Wil je meer weten over de boostervaccinaties? Kijk op de website van het RIVM of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.