GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 11-06-2021 om 08:34 uur
Laatst gewijzigd op: 11-06-2021 om 08:35 uur

Hittetips voor baby's

Het hoofd van jouw baby koel houden tijdens hitte? Wij zetten een aantal tips op een rij. Heb je vragen? Neem contact op met de GGD jeugdgezondheidszorg via 0900  463 64 43 (keuze 2, werkdagen van 9.00 - 17.00u)

Drinken

Op warme dagen zweet een baby meer. Dan kan hij best wat extra vocht gebruiken! Bij borstvoeding is het voldoende om jouw baby extra aan te leggen. Geef geen extra water uit een fles. Als een kindje teveel water drinkt gaat dit ten koste van de melkvoeding. Je kan altijd vaker aanleggen als jouw kindje daar behoefte aan heeft. Krijgt jouw baby kunstvoeding? Dan kun je bij warm weer wel tussendoor een paar lepeltjes water geven.

Kleertjes aan of kleertjes uit?

Ga bij het aankleden van jouw baby uit van wat je zelf draagt. Draag je zelf luchtige kleding? Dan is dat ook voldoende voor jouw baby.

Warmte uitslag bij baby's

Als een baby het te warm heeft krijgt hij rode plekken en soms kleine rode bultjes: ‘warmte uitslag’.
Zie je warmte uitslag bij jouw baby? Zorg dan voor extra verkoeling. Je kunt bijvoorbeeld het hoofd, de armen en benen van jouw baby af en toe met wat water of een natte doek koelen.

Slapen

Leg je baby op een koele plek in huis te slapen. In bed is een dun lakentje ruim voldoende. Leg een molton of handdoek in bed. Dit neemt veel vocht op en zo heeft jouw baby minder last van transpiratievocht.

Binnen of buiten?

Verblijf zo veel mogelijk op koele plekken. Vermijd naar buiten gaan op de heetste uren van de dag. Ga je toch naar buiten? Blijf dan in de schaduw. Ook al speel je in de schaduw: smeer kinderen in met minimaal factor 30.

Meer informatie of tips?

Neem contact op met de GGD jeugdgezondheidszorg via 0900  463 64 43 (keuze 2, werkdagen van 9.00 - 17.00u), of stel jouw vraag online

Lees meer informatie op onze pagina Zomerhitte