GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 10-05-2021 om 15:40 uur
Laatst gewijzigd op: 10-05-2021 om 16:43 uur

Opening tweede GGD-testlocatie in Tilburg

In het centrum van Tilburg opent GGD Hart voor Brabant eind mei een extra corona-testlocatie. En wel in het voormalige GGD-gebouw aan de Ringbaan West. De locatie is bedoeld voor mensen die niet naar de testlocatie in de Simon de Cockstraat in Tilburg kunnen komen.

Locatie niet voor auto's toegankelijk 

De locatie is vooral lopend of met de fiets goed bereikbaar. Op de nieuwe locatie kunnen zo’n 750 mensen per dag getest worden. De GGD raadt bezoekers af om met de auto te komen, omdat de locatie niet voor auto's toegankelijk is en er weinig parkeergelegenheid is. Wie liever met de auto gaat, kan terecht bij de testlocatie aan de Simon de Cockstraat 15 in Tilburg. Bezoekers voor een coronatest kunnen via de hoofdingang lopend naar binnen. De coronatest wordt afgenomen in een van de behandelkamers.  

Virus onder controle houden 

Therese Claassen, directeur Publieke Gezondheid licht toe: “Door de versoepeling van de maatregelen is het belangrijk om het virus onder controle te houden. Dat krijgen we onder andere voor elkaar door ons aan de basisregels te houden en veel te testen. De extra testlocatie in Tilburg is laagdrempelig en goed bereikbaar voor inwoners vanuit de hele regio. Bovendien kunnen we makkelijk opschalen als dit nodig is. We roepen iedereen op om zich bij ons te melden met klachten, zoals verkoudheid, keelpijn of koorts. Door de test weet je of je op dit moment besmet bent met het coronavirus. Zo kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen.”