GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 19-04-2021 om 10:43 uur
Laatst gewijzigd op: 19-04-2021 om 10:57 uur

Week van de teek bescherm je tegen teken

Met mooi weer ga je misschien toch even het park, je tuin, of de natuur in. Teken leven laag bij de grond. Ze zitten in struiken, tussen bladeren op de grond en ook op hoog gras. Een tekenbeet kan je ziek maken. Je kunt de ziekte van Lyme of TBE krijgen. Probeer daarom een tekenbeet te voorkomen!

Hoe voorkom je een tekenbeet?

  • Blijf zo veel mogelijk op de paden als je gaat wandelen. Je kunt je ook beschermen door dichte schoenen en een lange broek te dragen.
  • Ben je in de tuin, het park, het bos of de duinen geweest? Controleer dan je lichaam en kleding op teken.

Tekenradar.nl deed onderzoek gedaan naar waar mensen meestal een tekenbeet vinden. Hierdoor weten we nu dat bij kinderen bijten teken zich vaker vast op hoofd en nek, en bij volwassenen vooral op de benen. Controleer jij jezelf en je kind op teken na een wandeling of buiten spelen? *Tip*: controleer bij je kind ook goed het hoofd en de nek.

Een teek? Pak ‘m beet!

Hoe langer de teek in de huid zit, hoe groter de kans dat hij je besmet.

Informatie tekenbeet verwijderen