GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 01-04-2021 om 10:12 uur
Laatst gewijzigd op: 01-04-2021 om 10:43 uur

Nieuwe corona vaccinatielocatie in Waalwijk

Op dinsdag 13 april opent GGD Hart voor Brabant een nieuwe vaccinatielocatie in de gemeente Waalwijk aan de Gompenstraat 37. De komende weken komen er stap voor stap nog twee nieuwe vaccinatielocaties in de regio Hart voor Brabant bij. We kunnen dan vanuit acht verschillende locaties vaccineren. Zo zijn we altijd dichtbij voor de inwoners uit onze regio.

Therese Claassen, directeur GGD Hart voor Brabant, is blij met de nieuwe locatie in Waalwijk: “Het pand aan de Gompenstraat in Waalwijk is voor langere tijd beschikbaar, goed bereikbaar en biedt alle faciliteiten en de ruimte om onze gasten op een veilige en goede manier te vaccineren. We kunnen hier niet alleen mensen uit Waalwijk, maar uit de hele regio Midden-Brabant vaccineren.” Op de nieuwe locatie wordt gestart met 1.000 vaccinaties per dag. Er wordt zowel gevaccineerd met Pfizer als AstraZeneca. Vaccineren gebeurt zeven dagen per week tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Wanneer meer vaccin beschikbaar komt, kunnen de openingstijden verruimd worden.

Centraal in Waalwijk

Wethouder Dilek Odabasi van de gemeente Waalwijk vertelt: “Het is goed nieuws dat het vaccineren in Nederland steeds sneller gaat. En mooi dat deze locatie, centraal in Waalwijk, dichtbij is voor de inwoners van onze gemeente. Ik hoop dat veel mensen gehoor geven aan de uitnodiging. Want hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe eerder we uit deze crisis komen.”

Steeds meer locaties

GGD Hart voor Brabant ontvangt de komende tijd steeds meer vaccins. Hierdoor wordt het mogelijk om op meer locaties in de regio te vaccineren. Vanaf januari 2021 opende GGD Hart voor Brabant al vijf vaccinatielocaties verspreid in de regio. Na de opening van de locatie in Waalwijk komen er voor mei nog twee vaccinatielocaties bij. Na ontvangst van een uitnodiging kunnen mensen bellen met het landelijk callcenter, om een afspraak te maken bij een locatie bij hen in de buurt.