GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 26-04-2021 om 13:24 uur
Laatst gewijzigd op: 26-04-2021 om 13:31 uur

Corona vaccinatielocatie in Boxtel

Half mei opent GGD Hart voor Brabant een corona vaccinatielocatie in Boxtel. Het is de achtste en laatste plaats in de regio Hart voor Brabant waar de GGD mensen gaat inenten tegen het coronavirus. De GGD Hart voor Brabant heeft hiermee een vaccinatiecapaciteit van 17.500 prikken per dag.

Laagdrempelig en dichtbij inwoners

De priklocatie in Sportcomplex De Braken in Boxtel zal toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Hoeveel mensen er terecht kunnen, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden. Op deze locatie kunnen 1.100 personen per dag gevaccineerd worden. Er wordt zeven dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur gevaccineerd. Als het wat drukker wordt, kunnen de openingstijden worden verruimd en meer mensen per dag worden gevaccineerd. 

Boxtel laatste priklocatie in regio

Tot nu toe is vaccineren in de regio Hart voor Brabant mogelijk in Veghel, Den Bosch, Tilburg, Boxmeer, Berghem (gemeente Oss), Waalwijk en vanaf 28 april in Uden. Boxtel is voor half mei in beeld als achtste en laatste priklocatie van GGD Hart voor Brabant. De uitbreiding is nodig om alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in de eigen woonomgeving te kunnen prikken: de mobiele 60-plussers, het overgrote deel van de groep van 18 tot 60 jaar (inclusief mensen met een medische indicatie) en een deel van het zorgpersoneel.

Regionale spreiding 

De keuze voor vaccinatielocaties in de acht gemeenten is gemaakt door te kijken naar een goede regionale spreiding. Therese Claassen, directeur GGD Hart voor Brabant: “Bij onze zoektocht naar  locaties hebben we een hele fijne samenwerking gehad met gemeenten en bedrijven. Hierdoor is het gelukt om locaties te vinden die voor veel mensen goed bereikbaar zijn. Met deze acht locaties kunnen inwoners binnen 30 minuten bij een vaccinatielocatie zijn. Mensen die de uitnodiging voor de coronavaccinatie hebben ontvangen, zijn vrij om te kiezen waar ze hun vaccinatie halen, mits er  uiteraard afspraken beschikbaar zijn. Ik ben ontzettend blij dat alle vaccinatielocaties nu operationeel worden. De locatie in Boxtel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets en auto. Nu kunnen mensen uit Boxtel en omstreken ook in hun eigen omgeving gevaccineerd worden. Vaccineren is de manier om het virus eronder te krijgen en de samenleving weer open te laten gaan.”

Meer informatie

GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie. Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of www.coronavaccinatie.nl. Of op de pagina over vaccineren op deze website.