GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 30-03-2021 om 17:31 uur
Laatst gewijzigd op: 14-04-2021 om 12:46 uur

Coronabesmettingen bij Vion

In de media lazen wij het bericht dat actievoerders bij Vion zich zorgen maken over de toename van het aantal coronabesmettingen bij Vion. Als GGD Hart voor Brabant kunnen wij daar het volgende over zeggen. GGD Hart voor Brabant staat in nauw contact met Vion en de gemeente Boxtel. Net zoals van ieder ander bedrijf ontvangt de GGD een melding als er sprake is van een positief geteste medewerker.

Bij een positieve uitslag is het de taak van de GGD om bron- en contactonderzoek te doen bij de besmette werknemer in onze regio. Daarbij kijken we waar de bron van de besmetting ligt, of er verspreiding in de thuissituatie of andere privé plekken is, of we kunnen achterhalen of er onderlinge verspreiding binnen de werkplek is en hoe de maatregelen nageleefd worden. Waar nodig adviseren we medewerkers individueel rondom hun privéleven en bedrijven zoals Vion over de werkplek en eventuele maatregelen om zo de kans op verdere verspreiding zoveel mogelijk te beperken. We zien bij VION dat zij de adviezen goed opvolgen en moeite doen om hun zaken goed op orde te brengen.

De getallen van aantal positief besmette werknemers die de ronde doen, is een optelsom van de afgelopen weken. Op dit moment zien we in heel Nederland een toename van het aantal besmettingen. Daardoor is er ook sprake van een toename van positief geteste personen binnen diverse bedrijven. De GGD Hart voor Brabant signaleert op dit moment bij Vion geen opvallende stijging van positief geteste werknemers ten opzichte van het aantal besmettingen in de regio.