GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 15-02-2021 om 11:54 uur
Laatst gewijzigd op: 22-02-2021 om 14:45 uur

Start jongerenspreekuur DROPZONE 073

Vanaf 22 februari start in 's-Hertogenbosch het DROPZONE-spreekuur voor jongeren die een luisterend oor nodig hebben. Bij Dropzone bieden we jongeren die daar behoefte aan hebben een luisterend oor en adviseren hoe het best te handelen in een bepaalde situatie. Soms is dat leiden naar de juiste hulp, zodat de jongere niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Breng Dropzone vooral onder de aandacht van de jongeren in je omgeving! Geen probleem is te klein of te groot en het lucht op als je erover praat!

Luisterend oor en advies voor jongeren

Dropzone wordt gedraaid door getrainde vrijwilligers die zonder oordeel weten te luisteren. De thema’s kunnen uiteenlopend zijn zoals eenzaamheid, pesten, eetproblemen, schulden, zorgen om iemand, mantelzorg, schoolprestaties, scheiding ouders, gezondheid, relaties. Zij hebben niet overal een antwoord op, maar kunnen meedenken in een passende vervolgstap voor de jongere. Daarnaast is er altijd fysiek een achterban aanwezig op locatie in de vorm van maatschappelijk werk vanuit Farent, een GGD jeugdarts en/of een professional vanuit Reinier van Arkel.

Waar en wanneer?

Dropzone spreekuur vindt vanaf 22 februari iedere week maandag plaats op het jongerencentrum Zuid/Oost tussen 15:30-18:30 uur.

Dropzone is een project van Humanitas 's-Hertogenbosch, Farent, Herlaarhof, PowerUp073, Jongerenwerk, de GGD Hart voor Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente 's-Hertogenbosch.