GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 04-02-2021 om 13:46 uur
Laatst gewijzigd op: 18-02-2021 om 09:49 uur

Opening corona-vaccinatielocatie in Tilburg

Op dinsdag 9 februari opent GGD Hart voor Brabant een vaccinatielocatie in het Willem II stadion in Tilburg. Hiermee is de derde vaccinatielocatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder werden er priklocaties geopend in Veghel en in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Op de locatie in het Willem II stadion in Tilburg kunnen in eerst instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later deze week ontvangen ook 80-plussers van het RIVM een uitnodiging voor een vaccinatie. Ook zij kunnen in Tilburg terecht. De huisarts vaccineert de ouderen die niet mobiel zijn bij hen thuis.

De GGD start met het vaccineren van ongeveer 150 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie in het Willem II stadion is op termijn geschikt voor circa 1600 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op de website www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

De vaccinatielocatie in het Willem II stadion is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden uitgebreid als we meer mensen per dag kunnen gaan vaccineren. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Het parkeerterrein voor het stadion is beschikbaar voor de bezoekers van de vaccinatielocatie. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Uitgenodigde mensen mogen wanneer zij dat willen een begeleider mee (naar binnen) nemen.

Afspraak maken of verplaatsen?

Iedere inwoner die in aanmerking komt voor een vaccinatie kan bellen naar het landelijk callcenter en krijgt dan de mogelijkheid om een afspraak te maken bij een locatie naar keuze. Mensen die vanaf donderdag 4 februari het landelijk nummer bellen, kunnen een afspraak in Tilburg maken. Is er een afspraak gepland op een andere locatie maar woont men in de buurt van Tilburg? Dan kan de afspraak desgewenst worden verplaatst naar de nieuwe locatie in Tilburg. Dit kan door het landelijke call center te bellen. Het nummer waarmee gebeld kan worden is te vinden in de uitnodigingsbrief.