GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 09-09-2020 om 20:17 uur
Laatst gewijzigd op: 09-09-2020 om 20:28 uur

Drukte op onze teststraten

Het is op dit moment erg druk op onze teststraten. Ook in onze regio willen veel mensen zich laten testen, waardoor wij de belofte om binnen 48 uur te testen niet kunnen garanderen.

Tevens is het erg druk bij het landelijke corona afsprakennummer 0800-1202 en staan mensen lang in de wacht. Gebruik zoveel mogelijk de website coronatest.nl om een test aan te vragen.

Uitbreiding testcapaciteit

In de regio Hart voor Brabant hebben wij op dit moment 8 teststraten verspreid over 3 locaties met verruimde openingstijden (avondopenstelling). Hier kunnen wij ruim 1700 testen per dag uitvoeren. Om beter op de toegenomen testvraag in te kunnen spelen, werken we op dit moment in de regio Hart voor Brabant aan uitbreiding van onze testcapaciteit.

Testen graag maar alleen met klachten

Zowel in onze regio als landelijk zien we dat dat steeds meer mensen zonder klachten zich melden voor een coronatest. Daardoor kunnen mensen met klachten die een groter risico lopen zich niet meer snel laten testen. Dit legt grote druk op de testketen en testcapaciteit van de GGD’en en laboratoria. Om personen mét klachten te kunnen blijven testen, doen we deze oproep: laat je alléén testen als je klachten hebt zoals koorts, verkoudheid, hoesten, benauwdheid of plotseling verlies van reuk of smaak.