GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 21-08-2020 om 10:39 uur
Laatst gewijzigd op: 03-09-2020 om 16:01 uur

Zo haal je de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Ieder meisje in Nederland van 13 jaar krijgt een oproep voor een gratis HPV-vaccinatie. Het HPV virus kan baarmoederhalskanker veroorzaken. De HPV-vaccinatie beschermt meisjes hiertegen. Voorgaande jaren deden we dat op grote locaties zoals een sporthal. Dit jaar door de coronamaatregelen doen we dat anders. Vanwege het coronavirus roepen wij jongeren één voor één op. Jij krijgt dus een persoonlijke uitnodiging thuis gestuurd. Om goed afstand te kunnen bewaren vragen we je ook om je aan het tijdstip van onze uitnodiging te houden. Je mag één begeleider meenemen.

Eind augustus verstuurden wij uitnodigingen met hierin een locatie, datum en tijdstip. Vanwege de maatregelen rondom Corona is het dit jaar niet mogelijk om vrij in te lopen. Houd je aan het tijdstip op jouw uitnodiging. Ben je verhinderd? Bel ons dan tussen 08.30 en 17.00 uur via 088 368 6555. We maken dan een nieuwe afspraak.

Anderhalve meter afstand

De artsen en verpleegkundigen doen er alles aan om je veilig te vaccineren. Waar mogelijk wordt 1,5 meter afstand bewaard en zieke medewerkers zijn thuis. Misschien vraag je je af of je na vaccinatie extra vatbaar bent voor het Coronavirus. Dat is niet het geval. Je weerstand is na vaccinatie niet verminderd.

Heb je gezondheidsklachten? Dan geldt: blijf thuis.

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of een verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf dan thuis.

Maak ook een nieuwe afspraak als jijzelf of iemand uit je gezin koorts, benauwdheidsklachten of corona heeft of in quarantaine is.