GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 26-08-2020 om 11:53 uur
Laatst gewijzigd op: 26-08-2020 om 17:12 uur

Testen: graag! Maar alleen bij klachten

Steeds meer mensen zonder klachten die kunnen duiden op het coronavirus, melden zich voor een coronatest. Dit legt grote druk op de testketen en testcapaciteit van de GGD’en en laboratoria. Momenteel kan nog iedereen die zich meldt worden getest. Om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten, roepen het ministerie van VWS en de GGD’en iedereen op zich te houden aan het geldende testbeleid: laat je alleen testen bij klachten.

Nu het aantal besmettingen helaas weer toeneemt, zien we ook het aantal testaanvragen stijgen. Dat is natuurlijk goed, want thuisblijven en testen bij klachten is, samen met het traceren van de contacten van besmette personen, cruciaal om het virus onder controle te houden.

Ook in de regio Hart voor Brabant zien we het aantal testafspraken de afgelopen weken toenemen. Om personen mét klachten te kunnen blijven testen, doen we deze oproep: laat je alleen testen als je klachten hebt zoals koorts, verkoudheid, hoesten, benauwdheid of plotseling verlies van reuk of smaak.

Lees de volledige oproep van het ministerie van VWS en de GGD’en.