GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 17-08-2020 om 16:04 uur
Laatst gewijzigd op: 19-08-2020 om 09:34 uur

Net terug van vakantie? Lees hier waar je rekening mee moet houden

Heb je een fijne vakantie gehad? Deze vraag is dit jaar wat minder vanzelfsprekend dan anders. De toename van het aantal coronabesmettingen laat zien dat we nog niet van het virus af zijn. We roepen daarom iedereen op om alert te blijven.

Samen volhouden!

We komen uit een zware tijd waarin weinig mocht. Nu er meer mag, genieten we nog meer van vrienden en familie, een terrasje, sporten en vakantie! Hierdoor komen we steeds meer in situaties die moeilijk zijn. Afstand houden tot een goede vriend is moeilijk of besluiten om niet dat drukke marktje op je vakantie adres te bezoeken. Dit zijn dingen die niet ‘normaal’ zijn voor ons. Maar dit zijn wel de dingen die we moeten blijven volhouden willen we van onze vrijheid blijven genieten!

Klachten? Laat je testen

Ontwikkel je na je vakantie klachten zoals verkoudheid, keelpijn of koorts? Blijf thuis en laat je testen. Door de test weet je of je op dit moment besmet bent met het coronavirus. Zo kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen. Bel met 0800-1202 om een afspraak te maken voor een gratis coronatest.

Kom je terug uit een lang met een oranje of rood reisadvies?

Er zijn landen of bepaalde delen van landen waar door gezondheidsredenen een oranje of rood reisadvies van kracht is. Kom je terug uit één van deze landen dan is het advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan als je naar Nederland (terug) reist. Lees hier meer over thuisquarantaine