GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 23-07-2020 om 09:08 uur
Laatst gewijzigd op: 23-07-2020 om 10:52 uur

Toename coronabesmettingen is een wake-up call

Op dinsdag 21 juli 2020 maakte het RIVM in de wekelijkse update bekend dat het aantal corona-besmettingen toeneemt. De opleving in Nederland laat zien dat we nog niet virus af zijn. Wij moeten dus alert blijven, inwoners én de GGD Hart voor Brabant.

De toename van het aantal corona besmettingen in Nederland baart zorgen. Als GGD Hart voor Brabant zitten we er bovenop en houden alles nauwlettend in de gaten. We weten hoeveel mensen zich laten testen in onze teststraten en hoeveel mensen het Coronavirus hebben. Bij mensen met het Coronavirus doen we bron- en contactonderzoek. Zo weten we hoe het virus verspreid en kunnen we snel bijsturen en zo samen het virus beheersen. Maar dat kunnen we niet alleen. We moeten allemaal ons best doen en ons goed aan de adviezen houden.

Samen volhouden!

We komen uit een zware tijd waarin weinig mocht. Nu er meer mag, genieten we nog meer van vrienden en familie, een terrasje, sporten en vakantie! Hierdoor komen we steeds meer in situaties die moeilijk zijn. Afstand houden tot een goede vriend is moeilijk, in een drukke winkel anderhalve meter afstand houden, niet naar werk gaan als je verkouden bent. Dit zijn dingen die niet ‘normaal’ zijn voor ons. Maar dit zijn wel de dingen die we moeten blijven volhouden willen we van onze vrijheid blijven genieten!

Blijf alert

Je houden aan deze adviezen is best een uitdaging. Maar toch kan jij ook een nieuwe golf van besmettingen voorkomen! Blijf alert en gebruik je gezond verstand. Houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte en was je handen goed en regelmatig.

Klachten? Laat je testen

Heb je klachten zoals verkoudheid, keelpijn of koorts? Blijf thuis en laat je testen. Door de test weet je of je op dit moment besmet bent met het coronavirus. Zo kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen. Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt: alleen samen krijgen we het virus onder controle.

#AlleenSamen

Alleen samen krijgen we corona onder controle.