GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 08-01-2020 om 14:48 uur
Laatst gewijzigd op: 08-01-2020 om 16:11 uur

Bossche Coalitie Eenzaamheid test online training tegen eenzaamheid

In de gemeente ’s-Hertogenbosch startte eind 2019 een proef met de online training ‘Meer contact’. Deelnemers aan de training leren wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen en dus minder eenzaam te worden. De training is ontwikkeld door Bureau Over-ons. De proef loopt tot 1 maart 2020 en is omarmd door de Bossche Coalitie Eenzaamheid, met daarin onder andere de gemeente, GGD en Humanitas.

Jacqueline Vermeulen, coördinator eenzaamheid bij Humanitas ’s-Hertogenbosch introduceerde de training bij de Bossche Coalitie Eenzaamheid. Vermeulen: "Eenzaamheid is erg in de belangstelling de laatste tijd. Meer en meer wordt bekend dat eenzaamheid maar door één persoon op te lossen is, namelijk door de persoon die het treft. Er is alleen nog niet zo heel veel aanbod dat daarop gericht is. Deze training heeft die ambitie in elk geval wél. Deelname is gratis. Het is dus zeker de moeite waard om de training te proberen!"

Hoe werkt het?

Deelnemers aan de online training ontvangen twee maanden lang elke dag een e-mail met informatie, bewustwordingsoefeningen en praktijkopdrachten. Het leerproces wordt ondersteund door persoonlijke begeleiding via whatsapp. Als deelnemer leer je in twee maanden tijd wat je zélf kan doen om meer en leukere contacten te krijgen. Je begint thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn leuk en luchtig van opzet. Door de persoonlijke begeleiding via whatsapp blijven deelnemers gemotiveerd.

Heb jij interesse in de training? Of ken jij mensen voor wie de training interessant is? Verwijs hen door!

Meer informatie en aanmelden