GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 23-12-2019 om 10:53 uur
Laatst gewijzigd op: 08-01-2020 om 11:29 uur

Prik uit het Rijksvaccinatieprogramma gemist?

Ben je 16 of 17 jaar en haalde jij jouw BMR of DKTP vaccinatie nog niet? Dan ontving jij een brief van het RIVM. In deze brief nodigt het RIVM je uit om jouw prikken alsnog halen. Dat kan bij onze GGD.

Waarom ontving jij de uitnodiging?

Alle kinderen tot 18 jaar in Nederland krijgen gratis prikken aangeboden vanuit het Rijksvaccinatieprogramma. Het RIVM registreert per persoon wie welke vaccinatie haalde. Het RIVM zag in jouw dossier dat jij nog niet alle prikken haalde.

Voor welke vaccinatie roept het RIVM mij op?

Het gaat om de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma. Deze vaccinaties beschermen je tegen infectieziekten. En als jij deze ziekte niet krijgt dan kun je ook geen andere kinderen meer besmetten. Meer informatie over de vaccinaties lees je op de website van het Rijksvaccinatieprogramma

Mag ik zelf beslissen of ik de prik haal?

Als je 16 of ouder bent mag je zelf beslissen of je de vaccinatie haalt. Je hebt geen toestemming van je ouders nodig. Vaccinaties halen is vrijwillig. Het moet dus niet. In Nederland vaccineren de meeste mensen zich wel. De overheid en artsen adviseren dat ook. Tót 18 jaar kun je de vaccinaties vanuit het Rijksvaccinatieprogramma gratis krijgen.

Wil je graag met een arts of verpleegkundige praten over vaccineren?

Wil je graag met een arts of verpleegkundige praten over vaccineren? Dat kan! Neem contact op met onze GGD. Mail ons of bel naar: 0900 463 64 43.

Maak een afspraak

Wil jij een afspraak maken voor het inhalen van jouw vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma? Neem contact op met ons klant contactcentrum.

Afspraak maken