GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 05-12-2019 om 17:28 uur
Laatst gewijzigd op: 11-12-2019 om 23:06 uur

Bedrijfskantine Weener XL behaalt gouden certificaat

Het is een mooie mijlpaal die Weener XL (gemeente ’s-Hertogenbosch) deze week behaalde: een gouden certificaat voor hun bedrijfskantine! Als eerste werk-ontwikkelbedrijf in Nederland bieden zij hun medewerkers gezonde voeding aan, tijdens de lunch maar ook in de andere pauzes. Het aanbod in de kantine bestaat nu voor ruim 80% uit gezonde producten en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.
Counter bedrijfskantine Wener XL 's-Hertogenbosch (december 2019)

Natuurlijk was het even wennen dat er niet meer dagelijks een gefrituurde snack werd aangeboden. Het kostte ook even wat tijd maar inmiddels kunnen de medewerkers de gezonde vervanging van de vette snacks wel waarderen.

Ook de gezonde verleiding werkt goed

Het was even spannend of dit effect zou hebben in het koopgedrag van de medewerkers, maar de gezonde verleiding werkt goed! Naast de keuze uit verse salades, (luxe) gezonde belegde broodjes en verse soepen kunnen de medewerkers dagelijks kiezen uit hartige snacks waarvan het merendeel gezond is. Ook het assortiment dranken en alle drankenautomaten in het gebouw zijn aangepast en bieden nu voornamelijk een gezonde variant aan. Het aanbod van zoete snacks is aangepast en – waar mogelijk – vervangen door een gezondere variant.

Wener XL heeft aandacht voor voeding én leefstijl

Om de gezondheid van de medewerkers te bevorderen is Weener XL sinds 2015 actief in het project Gezonde Werkgever van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Naast het faciliteren van een gezonde bedrijfskantine zet Wener XL zich ook actief in op andere gezondheidsthema’s. Daarbij wordt het bedrijf ondersteund door de GGD Hart voor Brabant.

Nieuwsgierig naar hoe je jouw medewerkers een gezonde kantine kunt bieden? Neem contact op met Ingrid Bodeutsch.