GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 27-11-2019 om 17:26 uur
Laatst gewijzigd op: 02-12-2019 om 17:18 uur

Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen krijgen vanaf 16 december 2019 een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden. Vaccineren tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat de baby al vanaf de geboorte beschermd is tegen kinkhoest. De baby zelf hoeft dan 1 prikje minder.

Wanneer en waar?

Vanaf 16 december 2019 krijgen alle zwangere vrouwen in Nederland deze vaccinatie gratis aangeboden. Vaccineren kan vanaf week 22 in de zwangerschap. Meer informatie over hoe je een afspraak maakt voor jouw #22wekenprik.

Tot 16 december kun je de vaccinatie zelf halen bij de huisarts of GGD. Je moet deze dan nog wel zelf betalen.
Let op: op dit moment zijn er wat problemen met de levering van de kinkhoestvaccins. Het kan zijn dat je je niet direct kunt vaccineren bij je eigen huisarts of GGD. Je wordt dan doorverwezen naar een huisarts of GGD in een andere plaats.

Meer informatie