GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 01-10-2019 om 10:18 uur
Laatst gewijzigd op: 17-10-2019 om 11:03 uur

Breng jij de gezondheid van jongeren in de regio mee in beeld?

Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De GGD Brabant Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 31.000 jongeren in het werkgebied. Hoe meer jongeren meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van jongeren in beeld krijgt.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

De vragen gaan over je gezondheid en ook over je leefomgeving, leefstijl en welzijn. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor jongeren om gezond en veilig te wonen, leven en opgroeien. Denk aan gezond schoolbeleid, alcoholpreventie en opvoedondersteuning. Hoe meer jongeren meedoen aan het onderzoek, hoe completer de gegevens en de bruikbaarheid van de informatie. De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2020.

Check je leefstijl!

Ben je benieuwd hoe gezond je bent? En wil je meer weten over gezonde voeding, bewegen, roken, alcohol of een gezonde leefstijl? Op het einde van de vragenlijst kun je een gezondheidsadvies ontvangen op basis van jouw antwoorden of je kunt kiezen voor meer algemene informatie en linkjes naar leuke websites.

Uitnodiging ontvangen?

Als je een uitnodiging hebt ontvangen, ben je via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. Elke twintigste deelnemer krijgt een cadeaubon ter waarde van tien euro. Daarnaast maak je kans op één van de drie cadeaubonnen ter waarde van 200 euro! Doe jij ook mee?

Ander onderzoek: Landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd

Naast de regionale gezondheidsenquête doen wij op 11 scholen in de regio ook mee aan de Landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd. Voor deze landelijke monitor vult een aantal 2 en 4 VO klassen klassikaal een vragenlijst in. Met de uitkomsten van dit onderzoek leveren we landelijke cijfers voor onderbouwing van landelijk beleid.