GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 27-06-2019 om 16:10 uur
Laatst gewijzigd op: 18-07-2019 om 16:18 uur

De GGD werkt samen met Wereld­reddings­brigade

In het project Wereldreddingsbrigade van kunstenaar Inge Koenen vraagt Inge professionals van diverse organisaties om een ‘probleem’ voor te leggen dat een oplossing nodig heeft. Vervolgens zoekt Inge scholen die mee willen denken over een oplossing. Die oplossing wordt gezocht door middel van ‘kunstklassen-en lessen’ die Inge begeleidt. Een van de probleemstellingen kwam van Ulco Schuurmans, jeugdarts bij de GGD Hart voor Brabant. Zijn stellling was: "Kinderen bewegen veel te weinig. Dat is een groot probleem. Kunnen jullie helpen om daar iets aan te doen?"

Probleem oplossers: Groep 7 van Basisschool Antares

De leerkracht van groep 7 van basisschool Antares, en daarmee haar leerlingen, durfden het aan om met de probleemstelling van jeugdarts Ulco Schuurmans aan de slag te gaan.

Op 20 juni 2019 presenteerden de leerlingen de oplossingen en daarmee de kunstwerken. De oplossingen waren zeer verrassend: een bewegende vloer in je huis, een fiets waarop je moet trappen om Wifi te krijgen, een Beweegfestival, een Sprekend Standbeeld in de wijk die vraagt of je wel bewogen hebt en nog veel meer.

De presentaties van de kinderen werden gefilmd door Omroep Tilburg.