GGD Hart voor Brabant
Geplaatst op: 02-01-2019 om 14:19 uur
Laatst gewijzigd op: 02-01-2019 om 15:53 uur

MHFA cursus: leren omgaan met en hulp bieden aan mensen met verward gedrag

Mensen met een psychische kwetsbaarheid maken steeds zichtbaarder onderdeel uit van onze samenleving. De kennis over psychische problemen en hoe daarmee om te gaan is vaak onvoldoende. De cursus MHFA ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ leert deelnemers te gaan met mensen met verward gedrag.

Indigo Brabant, RIBW Brabant en de GGD Hart voor Brabant bieden gezamenlijk de cursus MHFA aan voor professionals en burgers. De cursus MHFA is ontwikkeld in Australië en heet officieel Mental Health First Aid. De cursus biedt kennis en inzicht en leert de deelnemers hoe om te gaan met iemand die psychische problemen ontwikkelt of in een crisissituatie verkeert.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus MHFA is voor iedere volwassene toegankelijk, net als de reguliere EHBO. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers van woningbouwverenigingen, gemeenten, hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulances, kappers, sportcoaches, vrijwilligers van buurthuizen, buschauffeurs, winkelpersoneel en thuiszorgmedewerkers.

Ook voor familie en mensen uit de omgeving van een persoon met verward gedrag is de MHFA cursus erg zinvol.

Wat kun je verwachten?

Bekijk de kortdurende film van ongeveer twee minuten over de inhoud van de cursus MHFA.

 

Meer informatie en aanmelden

De cursus wordt landelijk op verschillende plaatsen aangeboden. Ook in de regio Brabant. De cursus kan ook In company gegeven worden. Op de landelijke website MHFA lees je meer achtergronden en vind je actuele cursussen.

Wil je meer informatie? Of wil je de cursus incompany aanbieden?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op.